Hvor meget strøm bruger en smartphone?

En smartphone strømforbrug kan øge elregningen som resten af husets apparater. hvis man ikke tænker over sit elforbrug. Mange tænker måske ikke ret meget over det, men lader du din smartphone sidde i en oplader flere timer dagligt, uge efter uge, kan det koste ekstra meget i strømpris.

En mobiloplader kan på årlig basis øge dine samlede udgifter til el. Hvis du kan ændre denne vane, er det både godt for elforbruget og elregningen.

iPhone oplader og genopladelige batterier 

En Apple oplader eller generelt mobil oplader, kan årligt koste mellem 10 – 15 kWh i strøm, hvis opladeren bliver i stikkontakten i døgnets 24 timer. Det kan lyde minimalt, og det er måske heller ikke den største strømsluger, men på langt sigt give et øget strømforbrug for husholdningen, og dermed går det ud over budgettet.

Alternativt kan du bruge genopladelige batterier til din telefon, hvis ikke er i nærheden af en stikkontakt og f.eks er på vandretur, fisketur eller til festival.

Tag din oplader til iPhone ud af stikket 

Et af de bedste spareråd du kan få er, at simpelthen tage din mobiloplader ud af stikkontakten, eller slukke for afbryderen på elspareskinne. For selvom du ikke aktivt bruger opladeren til din iPhone, så bliver der “tappet” langsomt på strømmen, uden du lægger mærke til det.

Det kan være vældigt smart og sjovt, at gå på opdagelse i ens eget hjem for at finde strøm synderne.

Smartphone forbrug

En energimåler er ganske enkelt meget simpelt, som skal sættes ind mellem stikkontakten og det elektroniske apparat, du ønsker at tjekke strømforbruget for.

Det er virkeligt en smart måde at tjekke husets strømforbrug og det kræver ikke særligt meget teknisk flair.

Mange energimålere kommer med en app, du kan downloade til din smartphone. Det er med andre ord aldrig vært nemmere at gå i gang med detektivarbejdet og finde frem til de store strømsyndere i hjemmet.

Her er det både miljømæssigt og økonomisk det bedste råd, at tage opladeren ud af stikkontakten hver eneste gang, fordi det batteriet kan det skade hvis det bliver belastet og er i konstant brug.

Er der forskel på usb c oplader?

Uanset om der er tale om en almindelig usb oplader, oplader kabel eller usb-c oplader, så tærer det alt sammen på strømforbruget.Teknisk set er der ingen forskel, og det vigtigste er at sørge for at pille mobilopladeren ud af stikkontakten.

Hold øje med smartphone strømforbrug

Vil du dykke ned i den mængde el, din smartphone bruger under en opladning, kan du tilslutte en energimåler. Sådan en strømmåler kan for tiden købes for under 100,00 kroner, og er i bund og grund et sparometer, der helt nøjagtigt kan måle kWh forbruget på et elektronisk apparat.

Bør jeg købe en solcelle oplader eller batterioplader?

Inden du bruger penge på en solcelleoplader til mobil eller batterioplader, bør du først og fremmest kigge på dit behov. Er du tit udenfor hjemmet, dvs. på forretningsrejse, camping, vandretur eller trekking, kan denne type oplader være rigtig smart.

Der er nemlig store forskelle på disse opladere, og alternativet er en powerbank, som også klare opgaven ganske udemærket. 

Hvis du tænker, at en solcelle oplader kan reducere dit strømforbrug i længden, bør du hellere se på dine daglige vaner. En oplader med solceller kræver først og fremmest, at vejret er med dig, og solen skinner meget ofte.  

Er der forskel på usb c oplader og mobiloplader?

USB C er det nyeste standard “serie” indenfor overførsel af data og opladning, både at smartphones og computere. Denne type oplader understøtter helt op til 130 W, og her kan overførelseshastighed sammenlignes med det nyere USB 3.0.

En almindelig mobiloplader med USB 2.0 overføre data med en hastighed på 480 Mbps, men en USB 3.0 kan overføre med en hastighed på 4800 Mbps, der svarer til næsten 5 gigabyte.

Kigger man på tidsforbruget, så er kort fortalt USB 3.0 langt hurtigere og mere effektivt, når der skal overføres data mellem din smartphone og en bærbar computer.

Fakta om USB 2.0

  • Udkom i 2000
  • Dataoverførsel 480 megabyte 
  • Max kabellængde 30 meter 
  • Connectors 4
  • Strømforbrug 500 mA
  • Block farve sort

Fakta om USB 3.0

  • Udkom i 2008
  • Dataoverførsel 4800 megabyte
  • Max kabellængde 18 meter
  • Connectors 9
  • Strømforbrug 900 mA
  • Block farve blå

Må jeg oplade telefonen på arbejdet?

Langt de fleste arbejdspladser er meget frie og fleksible i forhold til, at medarbejder oplader deres private telefon på arbejdet. På mange danske arbejdspladser eksisterer der slet ikke retninger på området, og derfor kan der delvist opstå tvivl om personalet kan tillade sig at lade batteriet på deres telefon.

Her på anbefaler vi, at tage hensyn til både kollegaer, og ledelsen, og det er altid smartest, at spørge den nærmeste leder, så der ikke opstår misforståelser eller polemik blandt personalet.

Mange tænker på at sænke strømforbruget i dagligdagen, hvilket ikke er noget forkert i. Men på længere sigt, er det meget mere effektivt at tænke på sit daglige forbrugsmønster i hjemmet, hvis der skal tænkes på grøn energi med billig el.

Indhold til denne artikel og kildeangivelser opdateres her:

  • TV2.dk – Tyveri hvis du oplader telefonen på arbejdet
  • Ekstrabladet.dk – Må ikke lade telefonen på arbejdet
  • TV2lorry.dk – Kommune har meddelt at private opladninger er tyveri

Skriv en kommentar

Eksklusiv rabataftale

500 kr.

Få lige nu 500 kr. kontant rabat + strøm til kun 3 øre i tillæg hos Nordisk Energi i oktober 💪